Potpisan ugovor o izgradnji veletržnice ribe u Tribunju

Bez autora
Oct 16 2011

Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije potpisala je Ugovor o Izgradnji veletržnice ribe i ribljih proizvoda u Tribunju. Projekt se financira u sklopu pretpristupnog programa - IPA I 2008 i dio je projekta pod nazivom - Jačanje tržišne komponente sektora ribarstva. Svrha izgradnje ovog objekta je poboljšanje tržišne infrastrukture u području ribarstva. Ovim projektom omogućit će se trgovanje ribom i ribljim proizvodima bez posrednika i na taj će se način osigurati kvalitetnija i pristupačnija trgovina. Ugovor o izgradnji potpisan je s tvrtkom Coning Ecogradnja iz Varaždina u ukupnoj vrijednosti od 700.304,37 eura, od čega se iznos od 525.228, 28 eura odnosi na EU udio financiranja. Obuhvaća sve građevinske, instalaterske i obrtničke radove za dovršetak objekta veličine 399 metara četvornih, uključujući i radove na ugradnji rashladnih uređaja, uređenje okoliša te priključenje na komunalnu infrastrukturu.

Potpisan ugovor o izgradnji veletržnice ribe u TribunjuSredišnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije potpisala je Ugovor o Izgradnji veletržnice ribe i ribljih proizvoda u Tribunju.

Projekt se financira u sklopu pretpristupnog programa - IPA I 2008 i dio je projekta pod nazivom - Jačanje tržišne komponente sektora ribarstva, izvijestili su iz Agencije.

Svrha izgradnje ovog objekta je poboljšanje tržišne infrastrukture u području ribarstva. Ovim projektom omogućit će se trgovanje ribom i ribljim proizvodima bez posrednika i na taj će se način osigurati kvalitetnija i pristupačnija trgovina. Ugovor o izgradnji potpisan je s tvrtkom Coning Ecogradnja iz Varaždina u ukupnoj vrijednosti od 700.304,37 eura, od čega se iznos od 525.228, 28 eura odnosi na EU udio financiranja. Obuhvaća sve građevinske, instalaterske i obrtničke radove za dovršetak objekta veličine 399 metara četvornih, uključujući i radove na ugradnji rashladnih uređaja, uređenje okoliša te priključenje na komunalnu infrastrukturu.

Radovi će se provoditi u skladu s FIDIC uvjetima ugovora za graditeljstvo (New Red Book), odgovarajućim posebnim uvjetima te važećoj legislativi Republike Hrvatske iz područja izgradnje, važećim Rješenjem o uvjetima građenja i odgovarajućom projektnom dokumentacijom. Radovi na izgradnji veletržnice počet će tijekom jeseni 2011 godine a završetak se očekuje do početka iduće turističke sezone. U tijeku je i provedba natječaja za nabavu opreme za veletržnicu ribe u Tribunju. Ovaj ugovor financirat će se iz istog programa te će se njime osigurati suvremena oprema veletržnice.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik